MATERİAL SİYAHISI:
1 pk. Duzsuz çörək
1 lt. Süd
1 su b. Toz şəkər
1 pk. Vanil
3 şorba k. Un
1 şorba k. Nişasta
2 şorba k. Labne
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
3 su b. Su
1 su b. Toz şəkər
300 q. Qaragilə
3 şorba k. Nişasta
KARAMEL SOUSU ÜÇÜN:
1 su b. Toz şəkər
3 su b. Su
İÇİ:
Duzsuz çörək parçalarını düzbucaqlı şüşə soba qapının zəmininə diziyoruz. Kremi üçün, südü qazana tökürük. Toz şəkəri, vanili, unu və nişasta qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişirməyə başlayırıq. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Labne pendirini qoyuruq və sürətli çalırıq. Karameli üçün, toz şəkəri polad tavaya tökürük.
Zəif odda yavaş-yavaş əridirik. Şəkər karamel konsistensiya gəlincə diqqətli bir şəkildə isti suyunu tökürük və qaynadırıq. Karamel sousu çörəklərin üstünə tökərək isladırıq. Çörəklər sosu tamamilə çəkəndə kremini tökürük və soyumağa qoyuruq. Qaragiləni bir qazana alırıq. Üzərinə şəkər tozu və su qoyuruq. Bişməyə qoyuruq. Qaragilənin suyu yaxşıca çıxanda nişasta bir qədər su töküb qazana tökürük. Sos konsistensiya gəlincə qızılı bağlayırıq. Sosu istisində kreminin üzərinə tökürük və soyumağa qoyuruq. Yaxşıca soyuyanda soyuducusunda ayrılırıq və dilim xidmət edirik.
Tarix: 14.06.2015 / 15:42 Müəllif: Nurana Baxılıb: 33 Bölmə: Desertlər