MATERİAL SİYAHISI:
1 litr süd
1 su stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi
1 paket yulaf biskvit
Moruq ÜÇÜN:
1 kasa moruq
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı nişasta
1 su stəkanı su
İÇİ:
Südü qazana tökürük, şəkər tozu, unu, nişasta və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə sürətli qarışdırıb ocağa alırıq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişirməyə davam edirik. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Kremi soyumağa qoyuruq.
Morugu doğrayıcıya qoyuruq. Nişasta və suyu qarışdırıb əlavə edirik. Toz şəkəri də tökürük və doğrayıcıdan keçiririk. Püre halına gəldikdə ayrı bir qazana tökürük və bişiririk. Moruq sousunu da soyumağa qoyuruq.
Krem soyuyanda köpükləndirilmiş şantiyi içinə qatırıq və mikserlə çalırıq. Kremi krem şəndi torbasına doldururuq. Stəkanların zəmininə qırılmış biskviti bölüşdürürük. Üstünə kremi kisə köməyiylə sıxırıq. Üzərinə moruq sousu tökürük. Üzərinə yenidən krem, təkrar moruq sos və təkrar krem qoyuruq. Bu şəkildə qat qat bir şirniyyat hazırlayırıq. Üstünə 1-2 dənə moruq qoyub, bir nanə yarpağı qoyaraq soyuq xidmət edirik.
Tarix: 11.06.2015 / 20:52 Müəllif: Nurana Baxılıb: 71 Bölmə: Desertlər