MATERİAL SİYAHISI:
3 yumurta
1 su stəkanı qalet unu
1 su stəkanı hindistan qozu
1 su stəkanı qoz
1 çay stəkanı toz şəkər
1 çay stəkanı duru yağ
1 xörək qaşığı un
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:
2 su stəkanı su
1,5 su stəkanı toz şəkər
1 dilim limon
KREMİ ÜÇÜN:
4 su stəkanı süd
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı nişasta
1 paket vanil
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Hindistan qozu
İÇİ:
Keksi üçün, yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Duru yağı əlavə edib yenə çalırıq. Qalet unu, hindistan qozu, toz qoz, qabartma tozu, vanil və unu əlavə edirik. Çırpma teliylə təkrar çalırıq və yağlanmış şüşə soba qabına qarışığı tökürük. Əvvəldən isidilmiş 170 dərəcəlik sobada 25 dəqiqə bişiririk.
Şərbət materiallarını qazana qoyuruq və qaynadırıq. Şərbət qaynayanda altını bağlayırıq və ılımaya buraxırıq. Kremi üçün, südü, şəkər tozu, unu, nişasta və vanili qoyuruq. Ocaq üzərində alırıq və çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq və kremi soyumağa qoyuruq. Krem şantiyi südlə köpükləndiririk və soyumuş kremlə birləşdirib mikserlə çalaraq hamar hala gətiririk.
Sobadan çıxan tortu ılımaya buraxırıq, ilıq şərbəti keksin üzərinə səliqə tökürük. Şirini tamamilə soyumağa qoyuruq. Soyuyanda üzərinə tökürük və üzərini düzəldirik. Üstünə hindistan qozu səpərək süfrəyə veririk.
Tarix: 14.06.2015 / 09:53 Müəllif: Nurana Baxılıb: 54 Bölmə: Desertlər