MATERİAL SİYAHISI:
10 yarpaq güllaç
2 lt. Süd
2 su b. Toz şəkər
1 su b. Şəkər kirşanı
1 su b. Hindistan qozu
2 pk. Vanil
PUDİNQİ ÜÇÜN:
2 su b. Süd
1 çay b. Toz şəkər
2 şorba k. Düyü unu
1 şorba k. Nişasta
BƏZƏMƏK ÜÇÜN:
Albalı
HAZIRLANŞI:
Qazana şəkər tozu, vanili və südü tökürük. Qazanı ocağa alırıq və südü yəni mənimdir. Boşqaba bir qaşıq süd tökürük. İlk yarpağı qoyuruq. Bir qaşıq süd tökürük. Üzərinə şəkər kirşanı səpirik. Bu şəkildə 5 yarpaq qoyuruq. Aralarına süd və şəkər kirşanı tökürük. Pudinqi üçün, qazana südü, şəkər tozu, düyü ununu və nişasta qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq.
5-ci qat güllaç-ın üzərinə süd və şəkər kirşanı düşdükdən sonra, təzələyib tökürük. Təzələnin konsistensiya durduqca koyulaş-acağı üçün, dərhal tökməliyik. Təzələnin üzərinə hind qozunu səpirik. Bu şəkildə 5-10 dəqiqə gözlədirik. Qalan 5 yarpağı, aralarına süd və şəkər kirşanı tökərək üst-üstə düzürük. Südünü çəkməsi üçün ayrılırıq. Bir az süd ayırıb üzərinə təkrar tökürük. Üzərini albalı dənələri bəzəyirik. Dilimləyib xidmət edirik.
Tarix: 14.06.2015 / 16:31 Müəllif: Nurana Baxılıb: 46 Bölmə: Desertlər