Keşkül
MATERİAL SİYAHISI:
7,5 su b. Süd
1,5 su b. Toz şəkər
3 şorba k. Düyü unu
2 şorba k. Nişasta
1 su b. Toz badam
1 su b. Hindistan qozu
1 yumurta sarısı
Toz yaşıl fıstıq
İÇİ:
Südü qazana tökürük. Şəkər tozu, düyü ununu, nişasta əlavə edirik. Yumurta sarısını əlavə edirik. Hind qozundan və toz badam 2 qaşıq qədər qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişirməyə başlayırıq. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda servis qabına ya da kasalara dilənçi çanağı tökürük. Soyumağa qoyuruq. Üzərini, yaşıl fıstıq, hindistan qozu və toz badamla bəzəyirik.
Tarix: 14.06.2015 / 16:26 Müəllif: Nurana Baxılıb: 43 Bölmə: Desertlər
loading...