MATERİAL SİYAHISI:
1 lt. Süd
2 xörək qaşığı nişasta
1 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı düyü unu
1 su stəkanı krem
1 su stəkanı toz şəkər
1 paket vanil
80 q. Bitter şokolad
80 q. Südlü şokolad
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Biskvit
İÇİ:
Südü qazana tökürük. Nişasta, unu, düyü unu, vanili və şəkər tozu əlavə edirik. Ocaq üzərində alırıq və çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Kiçik bir polad qazana kremi tökürük. Qaynayanda içinə bitter şokoladı və südlü şokoladı qıraraq atırıq.
Altını bağlayırıq və şokoladı əriməyə buraxırıq, qarışdırırıq. Bişən kremi stəkanlara və ya kuba-lara bölüşdürürük. Üstünə də şokolad sousu bölüşdürürük. Bu şəkildə soyumağa qoyuruq. Üzərilərinə şirin çubuq biskvitləri batırırıq. İstəyə görə hindistan qozu səpib, kiçik dənə meyvə qoyaraq xidmət edə.
Tarix: 14.06.2015 / 12:19 Müəllif: Nurana Baxılıb: 44 Bölmə: Desertlər