MATERİAL SİYAHISI:
3 su stəkanı un
Yarım paket yaş maya
1 xörək qaşığı şəkər tozu
1 çırtma duz
İsti su
QIZARTMAQ ÜÇÜN:
Duru yağ
ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:
4 su stəkanı toz şəkər
2 su stəkanı su
1 dilim limon
İÇİ:
Unu qarışdırma qabına alırıq. Ortasını hovuz kimi açırıq və yaş maya qoyuruq. Unun üzərinə duzu və şəkər tozu səpirik. Ortaya, mayanın üstünə qaynar su tökürük. Əllərimizlə maya əridirik. Kənarlardan bir az un alaraq ortada bir duru məhlul hazırlayırıq. Sıyığın üzərini unla bağlayırıq. Üzərindəki unlar çatlamağa başlayana qədər bu şəkildə saxlayırıq. Streçlə üzərini bağlayırıq. Un çatlamağa başlayanda xəmiri yoğurmağa başlayırıq. İlıq su əlavə edirik və duru bir xəmir əldə edirik. Xəmirin üstünü yenidən streç filmlə bağlayaraq mayalanmaya buraxırıq. Şərbəti üçün, şəkər və suyu qazana tökürük. Lumunu əlavə edirik və qaynamağa qoyuruq.
Qaynamağa başlayanda 10 dəqiqə daha qaynadıb altını bağlayırıq. Şərbəti ocaqdan götürüb bir qaba tökürük. Qazanda duru yağ qızdırırıq. Tikə xərcindən bir parça tuturuq, desert qaşığını əvvəl yağa batırırıq, sonra kiçik tikə parçaları qoparıb qızdırıcı yağa atırıq. Xəmirlər qızaranda kəfgirlə çıxarırıq və şərbətə qoyuruq. Qızartmada istifadə etdiyimiz kəfgiri şərbətə batmamağa diqqət edirik. Şərbətini çəkən tikələri stəkana qoyaraq xidmət edirik.
Tarix: 17.06.2015 / 18:14 Müəllif: Nurana Baxılıb: 107 Bölmə: Desertlər