MATERİAL SİYAHISI:
7 su b. Süd
1,5 su b. Toz şəkər
1 pk. Vanil
10 şorba k. Üyüdülmüş un
2 şorba k. Nişasta
ARASI ÜÇÜN:
1 pk. Kakaolu biskvit
SOSU ÜÇÜN:
1 kasa çiyələk
1 çay b. Toz şəkər
1 çay b. Su
1 şorba k. Nişasta
İÇİ:
Südü qazana tökürük. Toz şəkəri, vanili, üyüdülmüş unu və nişasta əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq orta atəşdə bişiririk. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynamağa başlayanda altını bağlayırıq. Silikon formamızı duru yağla yağlayırıq. Kreminin yarısını qəlibə tökürük. Üzərinə əlimizlə sındırdığımız kakaolu biskvitləri səpirik. Qalan kremi da üstünə tökürük. Qəlibi bir boşqaba qoyuruq ki, silikon qəlibdə şəkli pozulmasın.
Ürəyimizi soyumağa qoyuruq. Mümkünsə soyuducusunda da ayrılırıq. Çiyələkləri təmizləyib doğrayıcıdan keçiririk. Çiyələk püresini kiçik bir qazana çatdırırıq. Toz şəkəri, suyu və nişasta tökürük. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Boşqaba şirini tərsinə çeviririk. Üzərinə çiyələk sousunu tökərək servis edirik.
Tarix: 16.06.2015 / 16:16 Müəllif: Nurana Baxılıb: 55 Bölmə: Desertlər