MATERİAL SİYAHISI:
300 q tel kadayıf
100 q kərə yağı
Yarım çay stəkanı duru yağ
KREMİ ÜÇÜN:
2,5 su stəkanı süd
2 xörək qaşığı un
1 xörək qaşığı nişasta
1 çay stəkanı toz şəkər
2 xörək qaşığı labne
1 paket vanil
ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:
1 su stəkanı toz şəkər
1 çay stəkanı su
1 dilim limon
İÇİ:
Kremi üçün, südü qazana tökürük. Unu, nişasta, şəkər tozu və vanili əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdırırıq. Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. Labneyi içinə qatırıq və sürətli qarışdırırıq. Kremi soyumağa qoyuruq.
Şərbəti üçün, toz şəkəri, suyu və limonu bir qazana qoyub bişiririk. Şərbət qaynayanda 2-3 dəqiqə daha qaynadırıq. Şərbəti soyumağa qoyuruq.
Sim kadayıf-ı qarışdırma qabına alırıq. İçinə əridilmiş, soyumuş kərə yağını və duru yağı tökürük. Kadayıf-ı yağla yaxşıca qarışdırırıq. Metal qıfları duru yağla yağlayırıq. Kadayıf-lardan parça parça alıb dəzgaha etdiririk. Metal qıfa kadayıf-ı bürüyürük. Bütün qıflara kadayıf-ları bürüyürük. Yağlı kağız sərilmiş soba xonçasına diziyoruz. Əvvəldən isidilmiş 180 dərəcəlik sobada bişiririk.
Rulet bükdüyümüz kadayıf qızaranda sobadan götürüb soyumağa qoyuruq. Soyuyanda metal kornetləri diqqətlə çıxarırıq. Kremi krem şəndi torbasına doldururuq və rulet içinə sıxırıq. Boşqaba düzürük. Üstünə soyumuş şərbəti qaşıqla tökürük. Krem üzərinə də fıstıq səpərək süfrəyə veririk.
Tarix: 17.06.2015 / 11:57 Müəllif: Nurana Baxılıb: 97 Bölmə: Desertlər