İÇİ:
Soğanı və sarımsağı yeməli doğrayırıq. Qazana duru yağ və kərə yağı qoyaraq əridirik. Soğanı və sarımsağı qoyaraq qovururuq. Kartofları incə nazik doğrayırıq və soğanlar qovrulanda qazana əlavə edirik. İstiləşəndən sonra toyuq suyunu və qaynar suyunu axıdırıq. Duzunu ataraq bişməyə qoyuruq. Kiçik bir parça zəncəfili də incə nazik doğrayırıq və şorba bişməsinə yaxın əlavə edirik. Kremi da əlavə edirik və bir daha qaynayanda blendırdan keçiririk. Şorbanı süfrəyə verərkən üzərinə doğranmış reyhan səpərək süfrəyə veririk.
ZƏNCƏFİLLİ ƏZMƏ ŞORBA
2 kartof
1 parça zəncəfil
1 soğan
3 diş sarımsaq
1 su s. Ət suyu
1 şorba q. Kərə yağı
Toyuq suyu
1 çay s. Krem
Su
Duz
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Təzə reyhan
Tarix: 26.01.2015 / 17:15 Müəllif: Aziza Baxılıb: 43 Bölmə: Şorbalar ve Helimler