MATERİAL SİYAHISI:
1 dəstə semizot-u
250 q. Qiymə
Yarım soğan
1 su s. Noxud
Su
Duz
İstiot
TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:
1 kasa qatıq
3 şorba q. Un
1 yumurta sarısı
Yarım limon
Su
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Kərə yağı
İÇİ:
Qiymeni qarışdırma qabına alırıq. İçinə sagani rəndələyirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Kotlet xərcimizi yaxşıca yoğururuq. Kotlet xərcindən diyircək qədər kotletlər yuvarlayırıq. Qatiqı qazana tökürük. Unu və yumurta sarısını əlavə edirik. Soyuq suyunu tökürük və çırpma teliylə yaxşıca qarışdıraraq ocağın altını aciriq. Duzunu atırıq və qaynamağa qoyuruq. Lazım gələrsə konsistensiyanı açmaq üçün su əlavə etmək olar.
Kotletləri, kərə yağı qoyduğumuz tavada çevirərək qızardırıq. Semizot-unu doğrayırıq. Suyu bişmiş hazır hala gəlmiş olan qazana semizot-unu əlavə edirik. Ocagdan almağa yaxın semizot-unu elave edirik ki, göyərtini itirməsin. Qızardan kotletləri də qazana əlavə edirik. Boşqaba tökürük.
Tarix: 23.01.2015 / 13:33 Müəllif: Aziza Baxılıb: 51 Bölmə: Şorbalar ve Helimler