KOTLETİ ÜÇÜN:
200 q. Qiymə
1 soğan
Duz
İstiot
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Kərə yağı
Nanə
İÇİ:
Kotleti üçün, öldürməyi qarışdırma qabına alırıq. Soğanı içinə rəndələyirik. Duzunu və qara bibəri qoyuruq. Yaxşıca yoğururuq və kiçik küftələr yuvarlayırıq. Şorba qazanına isti su qoyuruq. Yarı pörtmüş noxudu və yuyulmuş düyü əlavə edirik. İkisini bir qaynamağa qoyuruq. Tərbiyəsi üçün,qatigi bir qaba qoyuruq. Unu əlavə edirik, limonun suyunu sixiriq. Çırpma teliylə qarışdırırıq. Konsistensiyanı açmaq üçün, əvvəlcə soyuq su tökürük, sonra şorbanın qaynama şirəsindən 1 qaşıq götürürük və qarışdıraraq tərbiyəyə əlavə edirik.
Əldə etdiyimiz tərbiyəni də noxud pörtdemesini yavaş-yavaş qazana əlavə edirik. Kotletləri duru yağda qızardırıq. Şorbanın duzunu atırıq. Şorba materiallari tamamilə pörtüb və şorbanın konsistensiya ortaya çıxıb qaynayanda altını bağlayırıq. Boşqaba tökürük. Kotletləri bir tavada kərə yağında qızardırıq. Nanəni atırıq. Şorbanın içinə kotletləri qoyuruq. Üstünə də tavada qalan kərə yağı tökərək tökürük.
Tarix: 23.01.2015 / 15:55 Müəllif: Aziza Baxılıb: 37 Bölmə: Şorbalar ve Helimler