İÇİ:
Kotleti üçün, öldürməyi qarışdırma qabına alırıq. Üzərinə soğanı rəndələyirik. Duzunu və qara bibəri ataraq yaxşıca yoğururuq. Konsistensiyanı qalet unu ilə tənzimləyirik.Harcımızdan diyircək qədər kotletlər yuvarlayırıq.
Şorbanı hazırlayarkən, düyünü yuyuruq və süzürük. Qazana su qoyuruq, düyünü qaynadırıq. Duzunu atırıq. Tərbiyəsi üçün, qatığı, yumurta sarısını və unu çalırıq. Limon suyunu sıxırıq, qarışdırırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Düyü qaynayan sudan bir iki qaşıq alıb tərbiyəyə tökürük.
Tökərkən bir tərəfdən də qarışdırırıq. Tərbiyəni düyünün qazanına köçürərkən bir tərəfdən də qarışdırırıq. Hazırladığımız kotletləri, kərə yağında qızardırıq. Qızaranda üstünə quru nanə atırıq. Kotletləri şorba qazanına köçürürük və altını bağlayaraq xidmət edirik.
KOTLET YAYLA ŞORBASI
1 çay s. Düyü
100 q. Qiymə
1 soğan
Duz
İstiot
Su
TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:
1 su s. Qatıq
1 yumurta sarısı
3 şorba q. Un
1 limon
Su
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Kərə yağı
Tarix: 26.01.2015 / 12:01 Müəllif: Aziza Baxılıb: 65 Bölmə: Şorbalar ve Helimler