Reyhanlı yay şorbası resepti
Tərkibi:
2 xörək qaşığı tomat
1xörək qaşığı kərə yağı
1 xörək qaşığı un
1 su stəkanı süd
2 su stəkanı su
2-3 budaq reyhan
1 çay qaşığı duz
Qaymaq
Hazırlanması:
Qazana sousu, kərə yağını və unu əlavə edib, 3 dəqiqə qovurun. Unun rəngi dəyişincə üzərinə süd və suyu əlavə edib, çırpma teli ilə çırparaq 6 dəqiqə qaynadın. Ardından incə doğranmış reyhanı və duzu qatıb 1 dəqiqə daha qaynadıb qazanı ocaqdan götürün. Şorbanı servis qablarına köçürüb üzərlərinə bir az qaymaq əlavə edərək servis edin.
Nuş olsun!
Tarix: 29.11.2014 / 12:58 Müəllif: Aziza Baxılıb: 25 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...