MATERİAL SİYAHISI:
1 çay s. Kvadrat riştə
Su
Duz
KOTLETİ ÜÇÜN:
200 q. Qiymə
3 şorba q. Üyüdülmüş un
1 soğan
Duz
Zirə
İstiot
TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:
1 kasa qatıq
1 yumurta sarısı
Yarım limon
2 şorba q. Un
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Kərə yağı
Nanə
İÇİ:
Kotleti üçün, öldürməyi qarışdırma qabına alırıq. İçinə soğanı rəndələyirik. Üyüdülmüş unu, duzu, zirə və istiotu qoyub yoğururuq. Diyircək qədər kiçik küftələr yuvarlayırıq. Yuvarlanarkən əlimizi arada suya salsaq daha asan edərik. Tavaya az duru yağ tökürük və kotletləri qızardırıq. Qazanda su qaynadırıq. Tərbiyəsi üçün kasaya qatığı qoyuruq. Yumurta sarısını qırırıq. Yarım limonu sıxıb, unu əlavə edirik və çalırıq.
Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Qazanda qaynayan sudan iki qaşıq tərbiyəyə əlavə edirik, bir yandan da çırpma teliylə qarışdırırıq. Tərbiyə də yavaş-yavaş qazandakı suya əlavə edirik və bir tərəfdən də qarışdırırıq. Tərbiyəsilə bir daha çıxdıqdan sonra içinə kvadrat əriştə atırıq. Qızarmış kotletləri də atırıq və bişməyə qoyuruq. Duzunu atırıq. Kərə yağını kiçik bir tavada əridirik. Üstünə nanə səpirik, kərə yağını yandırmadan almağa diqqət edirik. Şorbanın üzərinə gəzdirərək xidmət edirik.
Tarix: 23.01.2015 / 16:37 Müəllif: Aziza Baxılıb: 98 Bölmə: Şorbalar ve Helimler