İÇİ:
Kərəvizi soyuruq və küp küp doğrayırıq. Qazanda su qaynadıb kerevisleri qaynadırıq. Soğanı və sarımsağı yeməli doğrayırıq. Qazana kərə yağını və unu qoyub qovururuq. Soğanı və sarımsağı əlavə edib qovururuq. Toyuq suyunu və südü qoyub qarışdırırıq. Pörtmüş kərəvizi də suyla birlikdə digər qazana çatdırırıq. Konsistensiya görə yenidən isti su qoyarıq. Duzunu atırıq və qaynadırıq. Üzəri üçün, bir tavada abqora və duru yağı qovururuq. İçinə zirə atırıq. Bişmiş olan şorbanı süfrəyə kasasına tökürük. Tomatlı sousu üzərinə gəzdirərək xidmət edirik.
ZİRƏLİ KƏRƏVİZ ŞORBASI
2 kərəviz
2 su s. Süd
1 soğan
1 su s. Toyuq suyu 2 çorba q. tereyağı
2 şorba q. Un
2 diş sarımsaq
Duz
Su
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
1 şirin q. Tomat
1 çay q. Zirə
Duru yağ
Tarix: 26.01.2015 / 17:12 Müəllif: Aziza Baxılıb: 49 Bölmə: Şorbalar ve Helimler