İÇİ:
Quzu sinəsini qaynadırıq. Suyunu süzürük və şorba üçün ayırırıq. Kartofu və yerkökünü doğrayırıq. Ət suyunu qazanda qaynadırıq. Kartofu və yerkökünü ataraq qaynadırıq. Tərbiyəsi üçün, qatığı, unu bir qaba qoyuruq.
Limon suyunu sıxırıq. Çırpma teliylə qarışdırırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Qazanda qaynayan sudan bir az alırıq və tərbiyəyə qoyub bir tərəfdən də qarışdırırıq. Tərbiyəni yavaş-yavaş şorbaya əlavə edirik və qarışdırırıq. Pörtmüş və didiklen-miş əti də qazana əlavə edirik. Qaynamağa qoyuruq.
Kərə yağını əridirik. Üstünə təzə nanə səpirik. Şorbanın üzərinə bu qarışığı tökərək servis edirik.
TƏRBİYƏLİ QUZU SİNƏ ŞORBASI
1 quzu sinə
1 kartof
1 yerkökü
1 su s. Ət suyu
Duz
Su
TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:
1 kasa qatıq
2 şorba q. Un
Yarım limon
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Kərə yağı
Təzə nanə
Tarix: 26.01.2015 / 12:15 Müəllif: Aziza Baxılıb: 52 Bölmə: Şorbalar ve Helimler