Darı sıyığı
Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir.
Ərzaqlar:
1 st darı
4 st süd
2 st su
30 q kərə yağı
5 x.q şəkər tozu
Hazırlanması:
Darını təmizləyib yuyuruq.
Üstünə su, süd, şəkər tozu və yağı əlavə edib qazın üstündə bişməyə qoyuruq. Ara vermədən qarışdırırıq.
30-35 dəqiqəyə darı bişdikdə sıyıq hazır olacaq. Darı sıyığını süfrəyə verdikdə üstünə zövqə görə istəsəniz əlavə olaraq kərə yağı və şəkər tozu töküb yeyə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Tarix: 29.11.2014 / 12:15 Müəllif: Aziza Baxılıb: 19 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...