MATERİAL SİYAHISI:
1,5 su s. Qırmızı mərci
3 pomidor
1 soğan
1 qırmızı istiot
1 şorba q. Kərə yağı
Duz
İstiot
Pulcuq istiot
Zirə
Duru yağ
İÇİ:
Soğanı yeməli doğrayırıq. Şorba qazanına bir az duru yağ tökürük və soğanı qovurmağa başlayırıq. Kərə yağını əlavə edirik. Soğan istiləşəndən sonra unu əlavə edirik və qovurmağa davam edirik.
Qırmızı istiotu seçirik və küp küp doğrayıb qazana alırıq. Mərcini yuyub əlavə edirik və qovururuq. Pomidorları soyuruq və kub şəklində doğrayırıq. Pomidorları da qazana qoyuruq. Qarışdırırıq. İsti suyunu veririk və qaynamağa qoyuruq. Qaynayanda duzu, istiotu, zirə və pul bibəri qoyuruq. Xörəyimiz bişəndə blendırdan keçiririk və konsistensiya tünd olsa isti suyla konsistensiyanı açırıq və xidmət edirik.
Tarix: 24.01.2015 / 12:02 Müəllif: Aziza Baxılıb: 32 Bölmə: Şorbalar ve Helimler