MATERİAL SİYAHISI:
1 su stəkanı buğda
1 kasa süzmə qatıq
2 xörək qaşığı un
Yarım limon
1 xörək qaşığı kərə yağı
Nanə
Pulcuq istiot
Duz
Su
İÇİ:
Buğdaları isti suyla ısla-yırıq və gözlədirik. Daha sonra buğdani yuyub təmiz su ilə qazana qoyuruq və qaynadırıq. Buğda suyunu tamamilə çəkəndə qızılı bağlayırıq.
Tərbiyəsi üçün, qatiqı, unu və limon suyunu bir qabda qarışdırırıq. Soyuq su götürüb çırpma teliylə qarışdıraraq konsistensiyanı açırıq. Daha sonra qaynar su tökürük və bir tərəfdən də çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq. Tərbiyə qazana götürüb qaynamağa qoyuruq. İsti su əlavə edərək şorba konsistensiya gətiririk. Buğda əlavə edirik. Duzunu atırıq və bişiririk. Kiçik bir tavaya kərə yağı qoyub əridirik. İçinə nanə və pul bibər atırıq. Şorba konsistensiya gəlib bişəndə xidmət kasasına tökürük. Kərə yağlı sousu üzərinə gəzdirərək xidmət edirik.
Tarix: 23.01.2015 / 10:49 Müəllif: Aziza Baxılıb: 29 Bölmə: Şorbalar ve Helimler