Tərkibi:
4 ədəd şirin, qırmızı bibər
2 ədəd kartof
1 ədəd quru soğan
1 ədəd pomidor
1 diş sarımsaq
1 yemək qaşığı tomat pastası
1 yemək kaşığı ince doğranmış reyhan
2 yemək qaşığı incə doğranmış cəfəri
2 yemək qaşığı zeytun yağı
1 litr su
duz
Hazırlanması:
Yemək qazanına zeytunyağını əlavə edib, qızdırın. Qırmızı bibəri qazana götürüb, qızardın.
Sarımsaq, kartof, pomidor və soğanın qabıqlarını soyun. Küp şəklində doğrayıb, qazana əlavə edin.
Pomidor salçasını əlavə edib, bir neçə dəqiqə qovurun. Bir litr su və duzu əlavə edib, qarışdırın.
Qazanın qapağını bağlayıb, kartoflar yumuşayana qədər bişirin. Cəfəri və reyhanı əlavə edib, şorbanı bir daşam qaynadın.
Artıq hazırdır. Xidmət edə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Tarix: 29.11.2014 / 12:30 Müəllif: Aziza Baxılıb: 40 Bölmə: Şorbalar ve Helimler