Tərkibi :
1 ədəd soğan
2 ədəd kartof
2 ədəd bibər (yaşıl və sarı)
2 ədəd kök
2 ədəd soyulmuş pomidoru
1 ədəd yaşıl noxud konservi
1,5 litr bulyon və ya galina blanca
1 dəstə şüyüd
1 dəstə cəfəri
narın xörək duzu
Hazırlanması:
Əvvəlcə soğan xırda-xırda dogranılır
Bibər uzun-uzun dogranılır
Kökü sürtgəcdən keçiririk.
Pomidor və kartof iri kvadrat səkilində doğranılır
Daha sonra sıra ilə qazana soğan,bibər,kök,pomidor,kartof,sarıkök,duz əlavə olunur
Bir az qızarıldıqdan sonra bulyonu əlavə edirik
Qaynara düşən kimi qarox əlavə olunur
20-25 dəqiqə qaynadıqdan sonar hazır olana yaxın göyərti əlavə olunur
Zovqə görə hazır ədviyyat qarışımları da əlave edə bilərsiniz
Nuş olsun
Tarix: 29.11.2014 / 12:23 Müəllif: Aziza Baxılıb: 27 Bölmə: Şorbalar ve Helimler