MATERİAL SİYAHISI:
5 yumurta
1 su b. Toz şəkər
1 pk. Vanil
1 pk. Qabartma tozu
3 şorba k. Toz badam
Ustasından un ölçüsü
ŞƏRBƏTİ ÜÇÜN:
4 su b. Süd
1 su b. Toz şəkər
1 su b. Krem
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
500 q. Moruq
1 çay b. Toz şəkər
1 çay b. Su
1 şorba k. Nişasta
1 poşet köpükləndirilmiş şəndi
İÇİ:
Yumurtaları qarışdırma qabına qırırıq. Şəkər tozu əlavə edirik və mikserlə yaxşıca köpüklənən qədər çalırıq. Toz badamı, vanili və qabartma tozunu əlavə edirik. 5 xörək qaşığı ilə un qoyuruq. Çırpma teliylə qarışdırırıq. Düzbucaqlı şüşə soba qabına yağlı kağız etdiririk və duru yağla da yağlayırıq. Keks qarışığını qəlibə tökürük. Əvvəldən isidilmiş 160 dərəcəlik sobada bişiririk.
Şərbəti üçün, südü, şəkər tozu və kremi qazana tökürük, qaynayanda altını bağlayırıq. Şərbəti soyumağa qoyuruq. Sosu üçün, moruq, şəkər tozu, suyu və nişasta doğrayıcıya qoyub püre halına gətiririk. Qazda bişiririk. Sos-umuz qaynayanda ocaqdan götürüb soyuduruq. Tort bişirəndə kvadrat kvadrat dilimdir. Üstünə soyumuş şərbəti tökürük. Tamamilə soyumağa qoyuruq. Soyuyanda üzərinə krem şantiyi sürürük. Üstünə də frambuaz sousu tökməklə xidmət edirik.
Tarix: 16.06.2015 / 15:48 Müəllif: Nurana Baxılıb: 60 Bölmə: Desertlər