İÇİ:
Mərcini qazana alırıq. İsti suyunu veririk və qaynamağa qoyuruq. Kəvəri nazik doğrayırıq, yerkökünü rəndələyirik. Mərci qaynamağa başlayanda kəvəri və yerkökünü əlavə edirik, birlikdə bişməyə qoyuruq.
Ayrı bir qazanda doğranılmış sarımsağı qovururuq. Kərə yağını əlavə edirik. Unu əlavə edirik və qovururuq. Un qoxusu çıxana qədər qovururuq. Ət suyunu tökürük və konsistensiyanı açırıq. Soyuq su tökürük. Digər qazanda pörtən materialları da suyla birlikdə digər qazana alırıq. İçinə zəncəfil rəndələyirik. Duzunu atırıq və isti su əlavə edirik. Cəfərini incə nazik doğrayırıq. Bişən şorba boşqaba aldıqdan sonra üzərinə cəfəri səpərək süfrəyə veririk.
GÜLLÜ KƏVƏR ZƏNCƏFİLLİ XÖRƏK
1 çay s. Qırmızı mərci
1 kəvər
1 yerkökü
3 diş sarımsaq
1 şorba q. Un
2 şorba q. Kərə yağı
2 parça zəncəfil
1 su s. Ət suyu
Su
Duz
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Cəfəri
Tarix: 26.01.2015 / 17:08 Müəllif: Aziza Baxılıb: 23 Bölmə: Şorbalar ve Helimler