Tərkibi:
1 çay stəkanı düyü
200 qram yağsız qıyma
5-6 su stəkanı isti su və ya ət suyu
Yarım çay stəkanı duru yağ
1 ədəd orta ölçülü soğan
Duz
Qara bibər
Quru nanə
Sous üçün:
2 xörək qaşığı ələnmiş un
1 su stəkanı qatıq
1 ədəd yumurta
Hazırlanması:
Qazana düyünü və 2 çay stəkanı suyu əlavə edib, düyülər suyunu çəkənə qədər bişirək. Bu vaxt qıymağı bir qaba əlavə edib, üzərinə duz və qara bibər əlavə edək və yoğuraq. Sonrasında qıymadan kiçik parçalar qoparıb, noxud iriliyində küftələr edək. Küftələri un səpilmiş bir qaba qoub, qabı yelləyərək küftələrin unlanmasını təmin edək. Düyülərin olduğu qazana 5-6 stəkan isti suyu və küftələri əlavə edib, bir müddət daha küftələr yumşalana qədər bişirək. Bir qabın içində unu, qatığı və yumurtanı çırparaq qarışdıraq. Unlu qarışığı mərhələ-mərhələ və şorbanı qarışdıraraq, qazana əlavə edək. Digər tərəfdə tavaya duru yağı əlavə edərək, kiçik-kiçik doğranmış soğanı əlavə edib rəngi dəyişənə qədər qovuraq. İçinə quru nanəni əlavə edib çox yandırmadan oddan götürək və şorbaya qataq. Davamlı qarışdıraraq, şorbanın üzəri köz-köz olana qədər bişirək. Son olaraq duzunu nizamlayaq və şorbanı oddan götürüb sevis edək edək.
Nuş olsun!
Tarix: 29.11.2014 / 12:55 Müəllif: Aziza Baxılıb: 21 Bölmə: Şorbalar ve Helimler