Reyhanlı Şorba
MATERİAL SİYAHISI:
1 kasa çin viqnası
1 su s. Buğda
2 şorba q. Kərə yağı
1 şorba q. Un
Quru reyhan
1 su s. Ət suyu
Duz
Su
Duru yağ
İÇİ:
Çin viqnasını və buğdanı ayrı kasalara ıslayırıq. Çin viqnası və buğdanı süzürük. İki ayrı qazanda buğda və çin viqnasını qaynadırıq. Şorba üçün bir qazana az duru yağ tökürük. Kərə yağını əlavə edirik və unu qovururuq. Soyuq bulyonla konsistensiyanı açırıq. Buğdanı suyla birlikdə bu qazana əlavə edirik.
Çin viqnası pörtəndə süzürük və şorbaya əlavə edirik. Konsistensiya görə isti su əlavə etmək olar. Duzunu və quru reyhanını qoyuruq. Xörəyimiz qaynayanda altını bağlayırıq və xidmət edirik.
Tarix: 24.01.2015 / 11:49 Müəllif: Aziza Baxılıb: 50 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...