Mantı Şorbası
MATERİAL SİYAHISI:
1 kasa düşbərə
1 kasa pörtmüş noxud
1 kasa qatıq
3 şorba q. Un
Duz
Su
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Toz qırmızı istiot
Kərə yağı
Nanə
İÇİ:
Qazanda su qaynadırıq. Mantını içinə atırıq. Pörtmüş noxudu da əlavə edirik və qaynamağa qoyuruq. Qatığı qarışdırma qabına alırıq. Unu tökürük və çalırıq. Soyuq su əlavə edirik və çalırıq. Tərbiyənin içinə qaynayan şorba şirəsindən qoyuruq və bir tərəfdən də qarışdırırıq. Tərbiyəni də şorba qazanına qarışdıraraq tökürük.
Duzunu atırıq. Şorbanı boşqaba tökürük. Kərə yağını əridirik. Toz qırmızı bibəri və nanəni içinə atırıq, şorbanın üzərinə gəzdirərək xidmət edirik.
Tarix: 24.01.2015 / 11:37 Müəllif: Aziza Baxılıb: 41 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...