Taxıllı Tərəvəz Şorbası
MATERİAL SİYAHISI:
1 kartof
1 qırmızı istiot
1 su s. Pörtmüş noxud
1 su s. Pörtmüş buğda
2 yerkökü
1 dəstə gül kələm
1 soğan
Duru yağ
Su
Duz
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Şüyüd
İÇİ:
Kartofu və kökləri soyuruq. Kartofu, yerkökü və qırmızı bibəri nazik doğrayırıq. Gül kələmi da hissələrə ayırırıq. Soğanı yeməli doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük. Soğanı qovururuq, arxasınca doğrayan tərəvəzləri qazana alaraq qovururuq. İsti suyunu veririk, duzunu atırıq və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq. Tərəvəzləri əl blendırından keçiririk. Bişməsinə yaxın pörtmüş noxudu və buğdanı atırıq. Bir az daha qaynadırıq. Şüyüd doğrayırıq və şorbanı süfrəyə verərkən üzərinə səpirik.
Tarix: 23.01.2015 / 16:51 Müəllif: Aziza Baxılıb: 55 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...