Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Anında Tarhan Şorbası

MATERİAL SİYAHISI:

2 qırmızı istiot
2 yaşıl istiot
1 pomidor
1 soğan
2 şorba q. Pomidor tomatı
1 su b. Ət suyu
1 dəstə cəfəri
3 şorba q. Un
1 kasa qatıq
2 şorba q. Kərə yağı
Duru yağ
Duz
Su

İÇİ:

Qırmızı istiot və yaşıl bibərləri seçirik və iri doğrayırıq. Pomidoru soyuruq və iri doğrayırıq. Cəfəri doğrayırıq. Soğanı soyub yenə iri doğrayırıq. Doğranmış tərəvəzləri doğrayıcıdan keçiririk. Bu püreni də qazana alırıq və bişiririk.

Ayrı bir qazanda kərə yağı əridirik və unu əlavə edib qovururuq. Abqora-sını qoyuruq. Soyuq bulyonla konsistensiyanı açırıq. Hazırladığımız püreni soyuduruq və qatıqla qarışdırırıq. Qarışığı yavaş-yavaş qazana əlavə edirik. İsti suyla konsistensiyanı tənzimləyirik. Duzunu atırıq. Qaynayanda altını bağlayırıq.


Tarix: 24.01.2015 / 12:01 Müəllif: Aziza Baxılıb: 41 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...