Dalayıcı Şorbası
MATERİAL SİYAHISI:
Yarım kq dalayıcı
1 soğan
2 şorba q. Un
2 şorba q. Kərə yağı
1 çay s. Ət suyu
Duz
Su
İÇİ:
Dalayıcını suda 10 dəqiqə qaynadırıq. Altını bağladıqdan sonra əl blendırından keçirərək püre halına gətiririk. Soğanı yeməli doğrayırıq. Ayrı bir qazanda kərə yağını əridib soğanı qovururuq. Arxasınca unu əlavə edib qovurmaya davam edirik. Soyuq bulyonla konsistensiyanı açırıq. Dalayıcı püresini də bu qazana tökürük. İsti suyunu verib qarışdırırıq. Duzunu atırıq və bir az da bişirib altını bağlayırıq.
Tarix: 23.01.2015 / 16:18 Müəllif: Aziza Baxılıb: 36 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...