MATERİAL SİYAHISI:
1 çay stəkanı sim əriştə
1 böyük yerkökü
1 soğan
Duz
Zeytun yağı
Su
TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:
1 kasa qatıq
2 xörək qaşığı un
Yarım limon
Su
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Kərə yağı
1 dəstə cəfəri
İÇİ:
Soğanı doğrayıb zeytun yağı ilə qazanda qovururuq. Yerkökü rəndələyib soğanla bir az istiləşəndən sonra üzərinə qaynar su tökürük. Yerkökü yaxşıca pörtmək üçün buraxırıq. Tərbiyəsi üçün, qatıqi geniş bir kasaya qoyub içinə un, yarım limon suyu və bir az ilıq su götürüb çırpma teli ilə qarışdırırıq.
Şorbanın bulyondan bir az isti su əlavə edib bir az daha qarışdırırıq. Tərbiyəmiz istiyə yaxın bir hala gələndə şorba yavaş-yavaş töküb qarışdırırıq. Əriştəni əlavə edirik. Dolça ilə xörəyimizi qarışdırırıq. Əgər ehtiyac varsa, bir az da isti su əlavə edirik. Orta hesabla 1 şirin qaşığı duz əlavə edib qarışdırırıq. Şorba üçün ən ideal konsistensiya ayran konsistensiya. Sulu, ya da qatı olmamalıdır. Xörəyimizi 1-2 taşım daha qaynadıb əriştə yaxşıca pörtdedenden sonra altını bagliyiriq.Doğranmış cəfəri ilə bəzəyib süfrəyə veririk.
Tarix: 23.01.2015 / 12:13 Müəllif: Aziza Baxılıb: 39 Bölmə: Şorbalar ve Helimler