MATERİAL SİYAHISI:
12 güllaç yarpağı
12 su b. Süd
2 su b. Toz şəkər
2 su b. Hindistan qozu
1 su b. Şəkər kirşanı
1,5 su b. Fındıq
2 şorba k. Gül siropu
SOSU ÜÇÜN:
1 kasa moruq
1 su b. Toz şəkər
2 şorba k. Qarğıdalı nişastası
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Yaşıl fıstıq
Moruq
İÇİ:
Südü qazana tökürük. Şəkər tozunu də tökürük və qaşıqla yüngül qarışdıraraq qızdırırıq. Qızılgül şərbətini əlavə edirik, qarışdırırıq. Şəkər əriməsi üçün ilıq konsistensiya gəlməsini gözləyirik. Altını bağlayırıq və soyumağa qoyuruq. Tamamilə soyutmamalı ilıq daha soyuq olmalıdır. Morugu şəkər tozu və qarğıdalı nişastanı doğrayıcıdan keçirib püre halına gətiririk. Qazana köçürürük və bişiririk.
Konsistensiya koyulaş-ıb qaynayanda altını bağlayırıq. İlk güllaç yarpağını boşqaba qoyuruq və üstünə bir qaşıq süd tökürük. Hindistan qozu və şəkər kirşanı səpirik. İlk 4 dəfə bu şəkildə aparırıq. 4-cü mərtəbədə şəkər kirşanı və hind qozundan sonra üyüdülmüş fındıq səpirik. Fındığı yalnız 4-cü mərtəbədə qoyuruq. 8-ci mərtəbəyə qədər yenə süd, şəkər kirşanı və hindistan qozu davam edirik. 8-ci mərtəbəyə süd, şəkər kirşanı və hindistan qozu səpəndən sonra ilıq frambuaz sousunu tökürük və spatula-la sürürük. Qalan 4 qatına da, hər mərtəbəyə süd, hindistan qozu və şəkər kirşanı tökürük. Son mərtəbəyə süd tökürük. Güllac-ı, südünü çəkməsi üçün buraxırıq. Xidmət edəcəyimiz zaman qalan südünü veririk. Südünü çəkəndə bəzəmək üçün, ara ara toz yaşıl fıstıq qoyuruq. Hər yaşıl fısdıq üzərində də frambuaz qoyuruq. Dilimləyib xidmət edirik.
Tarix: 16.06.2015 / 15:43 Müəllif: Nurana Baxılıb: 103 Bölmə: Desertlər