Mərcili Tarxana şorbası
MATERİAL SİYAHISI:
6 xörək qaşığı tarhan
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 çay stəkanı mərci
1 çay stəkanı garğıdalı
Ət suyu
Duz
Su
İÇİ:
Mərci bir qaba qoyuruq və qaynar suyla ısladırıq. 1 dəfə qaynadırıq və yuyub süzürük.
Qazana kərə yağını və tarhana qoyuruq, çırpma teliylə qarışdırırıq. Soyuq ət suyunu və soyuq suyunu veririk. Çırpma teliylə qarışdıraraq yumaq əmələ gəlməsini mane oluruq və qarışdıraraq bişiririk. Mərci və qarğıdalını əlavə edirik və qarışdıraraq bişirməyə davam edirik. Duzunu atırıq. Konsistensiya tünd olsa isti su tökərək konsistensiyanı açırıq. Xörəyimiz bişəndə xidmət edirik.
Tarix: 08.04.2015 / 23:10 Müəllif: Nurana Baxılıb: 88 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...