MATERİAL SİYAHISI:
1 su s. Yaşıl mərci
1 çay s. Arpa əriştə
1 su s. Pomidor suyu
1 soğan
2 diş sarımsaq
1 şorba q. Tomat
1 şorba q. Kərə yağı
1 şorba q. Un
Duz
Su
İÇİ:
Yaşıl mərcini yuyub süzürük. Bir kasaya qoyub isti suyla ıslayırıq. Əgər kifayət qədər yumşalmamışsa kiçik bir qazanda qaynadırıq. Soğanı və sarımsaqları yeməli doğrayırıq. Qazanının altını qazırıq və arpa əriştəni qoyub qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını əlavə edirik.
Soğanı və sarımsağı əlavə edib qovururuq. Ununu qoyuruq və qarışdırırıq. Abqorasını əlavə edirik. Pomidor suyunu tökürük. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Yaşıl mərci qaynama suyla birlikdə şorbaya əlavə edirik. Son olaraq arpa əriştəni əlavə edirik. Duzunu atırıq. Arpa əriştə bişənə qədər bişiririk.
Tarix: 24.01.2015 / 10:52 Müəllif: Aziza Baxılıb: 34 Bölmə: Şorbalar ve Helimler