MATERİAL SİYAHISI:
1 su s. Ulduz əriştə
1 qabaq
1 qırmızı istiot
1 yerkökü
2 şorba q. Un
1 şorba q. Kərə yağı
1 soğan
2 diş sarımsaq
1 su s. Süd
Duz
Su
İÇİ:
Balqabağı, qırmızı bibəri və yerkökünü xırda kub şəklində doğrayırıq. Soğanı və sarımsaqları yeməli doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük, soğanı və sarımsağı qovururuq. Arxasınca yerkökünü əlavə edirik. Bir az istiləşəndən sonra qırmızı bibəri və balqabağı əlavə edirik. Su əlavə edirik. Duzunu atırıq və tərəvəzləri qaynadırıq. Tərəvəzlər pörtəndə digər qazanda meyane-sini hazırlayırıq. Kərə yağını əridirik və unu qovururuq. Soyuq süd və soyuq suyla konsistensiyanı açırıq.
Gördüyümüz tərəvəzləri suyla birlikdə digər qazana əlavə edirik. Duzunu atırıq və bir az daha qaynadırıq. Ocağdan almağa yaxın əriştə əlavə edirik. Əriştə bişəndə xidmət edirik.
Tarix: 24.01.2015 / 11:47 Müəllif: Aziza Baxılıb: 39 Bölmə: Şorbalar ve Helimler