Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Zəfəranlı bulyon

Qoyun və ya mal sümüyü – 250q,

baş soğan – 20q,

yerkökü – 20q,

cəfəri kökü – 10q,

keşniş və ya şüyüd – 10q,

zəfəran – 0,2q,

duz


Sümüklər yuyulur və xırda doğranır. Qazana yığılıb su ilə qızdırılır. Kəfi və üzərindəki yağ arabir yığılır, coşğun qaynamağa yol verilmir. Bulyon 5 saat bişirilir. Hazır olmağa 1-1,5 saat qalmış soğan, yerkökü, cəfəri kökü və duz qatılır. Hazır olduqdan sonra zəfəran şirəsi qatılıb süzülür. Bulyonu ətdan də hazırlayırlar. Süfrəyə verildikdə narın doğranmış göyərti əlavə edilir.Sümüklər yuyulur və xırda doğranır. Qazana yığılıb su ilə qızdırılır. Kəfi və üzərindəki yağ arabir yığılır, coşğun qaynamağa yol verilmir. Bulyon 5 saat bişirilir. Hazır olmağa 1-1,5 saat qalmış soğan, yerkökü, cəfəri kökü və duz qatılır. Hazır olduqdan sonra zəfəran şirəsi qatılıb süzülür. Bulyonu ətdan də hazırlayırlar. Süfrəyə verildikdə narın doğranmış göyərti əlavə edilir.


Tarix: 18.12.2012 / 15:15 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 191 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...