Bastırmalı Madımak Şorbası
MATERİAL SİYAHISI:
500 q. Madımak
2 soğan
1 şorba q. Tomat
3 şorba q. Bolqar
2 şorba q. Kərə yağı
3 diş sarımsaq
Duz
Su
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
bastırma
İÇİ:
Soğanı və sarımsağı yeməli doğrayırıq. Qazana kərə yağını qoyuruq. Soğanı və sarımsağı əlavə edirik və qovururuq. Madımak-ı incə nazik doğrayırıq və qazana əlavə edirik. İsti suyunu veririk və qaynamağa qoyuruq.
Bişməsinə yaxın bulquru atırıq. Çox sulu bir şorba olmayacaq bu üzdən çox çox su qoymamalıyıq. Pastırma xırda kub şəklində doğrayırıq. Kiçik bir tavada kərə yağını əridirik və bastırmani elave edib qovururuq. Şorbanı süfrəyə verərkən üzərinə tökürük və xidmət edirik.
Tarix: 23.01.2015 / 12:57 Müəllif: Aziza Baxılıb: 47 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...