İÇİ:
Noxudu, lobyanı, qarğıdalını və buğdanı qazana alırıq. Suyunu qoyub bişiririk. Duzunu atırıq. Tərbiyəsi üçün, qatığı və unu bir qabda çalırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq.
Qazanda qaynayan sudan bir neçə qaşıq tərbiyəyə əlavə edirik və bir tərəfdən də qarışdırırıq. Tərbiyəni yavaş-yavaş şorba qazanına əlavə edirik. Bir yandan da qarışdırmağa davam edirik. Zəif odda bir az da bişiririk. Kərə yağını əridirik və semizot-u yarpaqlarını kərə yağına əlavə edirik. Şorbanın üzərinə gəzdirərək xidmət edirik.
KÖKLÜ BAKLİYAT ŞORBASI
1 su s. Pörtmüş noxud
1 su s. Pörtmüş misir
1 su s. Pörtmüş buğda
Duz
Su
TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:
2 su s. Qatıq
3 şorba q. Un
Su
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Kərə yağı
1 çimdik semizot-u
Tarix: 26.01.2015 / 12:09 Müəllif: Aziza Baxılıb: 46 Bölmə: Şorbalar ve Helimler