MATERİAL SİYAHISI:
500 q kələm
1 kasa barbunya
1 kasa qırıq qarğıdalı
1 xörək qaşığı istiot abqora
1 xörək qaşığı qarğıdalı unu
2 xörək qaşığı kərə yağı
300 q. Quzu qabırğası
1 dənə acı quru istiot
Duz
Su
İÇİ:
Doğranmış quzu qabırğasını şorba qazanına qoyub qovururuq. Suda isladılmış qırıq qarğıdalı ağlobya dənəsi əlavə edirik. Kərə yağını qoyuruq. Qarışdırırıq və isti su verib qaynamağa qoyuruq. Ağ lobya və sınıq qarğıdalı bişmək ərəfəsində doğrayan kələmi əlavə edirik. Qarğıdalı ununu və bibər tomatı bir qaba qoyuruq. İsti suyunu əlavə edirik və çırpma teliylə qarışdıraraq qazana əlavə edirik. Bişməsinə yaxın duzunu atırıq. Ocaqdan almadan dərhal əvvəl acı istiot -ni qoyuruq. Bütün materiallar bişirəndə ocaqdan alaraq xidmət edirik.
Tarix: 13.04.2015 / 10:33 Müəllif: Nurana Baxılıb: 48 Bölmə: Şorbalar ve Helimler