+++++++++Balqabaq şorbası
Vəsaitlər:
3 ədəd orta boy yaşıl balqabaq
3 yemək qaşığı un
2 yemək qaşığı kərə yağı
1 ədəd ət bulyon
1 litr su
Duz, quru nanə
Bəzəmək üçün təzə nanə
Hazırlanması:
Balqabaqların qabıqlarını soyub küp şəklində doğrayın.
Yemək qazanına kərə yağı və unu alıb rəngi dəyişəni qədər qovurun.
Balqabaq, ət bulyon, quru nanə və duzu əlavə edib yaxşıca qarışdırın.
Qazanın qapağını bağlayıb orta dərəcəli temperaturda təxminən 30 dəqiqə bişirin.
Şorbanı ocaqdan endirib əl blenderiyle çəkib hamar hala gətirin.
Təkrar ocağa alıb bir dəfə qaynadın.
Kasalara düzüb təzə nanəylə bəzəyin.
Nuş olsun!
Tarix: 29.11.2014 / 12:30 Müəllif: Aziza Baxılıb: 29 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...