Qoyun əti – 108 q,
baş soğan – 15 q,
noxud – 15 q,
qatıq – 200 q,
xama – 40 q,
yumurta – 1/3 q əd.,
un – 8 q,
düyü – 20 q,
göy soğan – 18 q,
ispanaq – 40 q,
keşniş – şüyüd,
kəvər – 30 q,
nanə - 15 q,
kərəviz – 10 q,
istiot,
duz,
darçın.
Dovğa hazırlamaq üçün qatıq və xama un ilə çalınır, üzərinə yumurta və düyü əlavə edilir. Qatıq çürüməsin deyə, kütləni arası kəsilmədən bir qaydada bulaya – bulaya qızdırırlar. Qaynadıqdan sonra üzərinə narın doğranmış göyərti və düz töküb hazır olana qədər bişirirlər. Dovğa ətli və ətsiz hazırlanır. ətli dovğa bişirmək üçün ayrı qazanda əvvəlcədən isladılmış noxud qaynadılır, ət qiyməsindən xırda küftələr hazırlanır və noxudla birlikdə hazır olana kimi bişirilir. Sonra bişmiş noxud və küftələr əsas dovğa ilə qarışdırılır.
Tarix: 21.12.2012 / 20:14 Müəllif: *_*M_O_N_I_K_A*_* Baxılıb: 313 Bölmə: Şorbalar ve Helimler