MATERİAL SİYAHISI:
1 çay stəkanı düyü
1 qırmızı istiot
1 yerkökü
1 diş sarımsaq
1 xörək qaşığı kərə yağı
2 şorba qaşığı süzmə qatıq
2 xörək qaşığı un
Yarım limon
1 su stəkanı ət suyu
Duru yağ
Duz
Su
İÇİ:
Qırmızı istiotu, yerkökü və sarımsaqları balaca kub şəklində doğrayırıq. Şorba qazanına duru yağ və bir az kərə yağı qoyuruq. Sarımsağı, yerkökü və qırmızı istiotu qoyub qovururuq. İsti suyunu veririk, ət suyunu axıdırıq. Duzunu da qoyub qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Düyünu yuyub süzürük qazana əlavə edirik.
Tərbiyəsi üçün, süzmə qatiqı, unu və limon suyunu bir kasaya alırıq. Çırpma teliylə qarışdırırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Sonra bir az qaynar su tökürük və çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq. Şorba qazanına tərbiyə tökürük. Duzunu nəzarət edib lazım gələrsə əlavə edirik. Şorba bişməyə qoyuruq. Kərə yağını əridirik. İçinə nanə atıb şorbanın üzərinə tökərək servis edirik.
Tarix: 23.01.2015 / 10:51 Müəllif: Aziza Baxılıb: 36 Bölmə: Şorbalar ve Helimler