Haqqinda.az

Axtardığın haqqında - Hər gün yeni məlumat öyrən

Zencefilli yerkökülü şorba
Zencefilli yerkökülü şorba

MATERİAL SİYAHISI:

3 yerkökü
1 parça təzə zəncəfil
1 soğan
2 xörək qaşığı un
2 xörək qaşığı kərə yağı
1 su stəkanı ət suyu
1 şirin qaşığı sarikök
Duz
Su

İÇİ:

Kökləri rəndələyirik. Bir qazana kökləri alırıq, suyunu tökürük və qaynamağa qoyuruq. Yerkökü bişirəndə içinə doğrayan zəncəfili qoyuruq. Parçalayıcı keçirərək püre halına gətiririk. Ayrı bir qazana yeməli doğrayan soğanı qoyuruq. Kərə yağı birlikdə qovururuq. Sonra unu əlavə edirik və unun iyi çıxana qədər qovururuq.

Soyuq bulyonla konsistensiyanı açırıq. Bir az da soyuq su tökürük və çırpma teliylə sürətli qarışdıraraq yumaq əmələ gəlməsini qarşısını alırıq. İsti suyla konsistensiyanı tənzimləyirik. Sarıköknü tökürük və qarışdırırıq. Sarıkökü şorba konsistensiya əlaqələndiricisini, püre halına gəlmiş yerkökü qazanına əlavə edirik və qarışdırırıq. Duzunu atırıq. Bir daha parçalayıcı keçiririk. Konsistensiya tünd olsa isti su ilə açırıq. Xörəyimiz bişəndə altını bağlayıb xidmət edirik.


Tarix: 08.04.2015 / 16:54 Müəllif: Nurana Baxılıb: 83 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...