Zerdeçallı Əriştə Şorbası
MATERİAL SİYAHISI:
1 su s. Arpa əriştə
2 şorba q. Kərə yağı
1 şorba q. Un
1 şorba q. Pomidor tomatı
3 şorba q. İstiot püresi
Duz
Ət suyu
Su
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Cəfəri
Zerdeçal
İÇİ:
Qazana arpa əriştə və az duru yağı töküb qovurmaya başlayırıq. Kərə yağını və unu əlavə edirik. Unun iyi çıxana qədər qovururuq. Abqora və püre əlavə edirik, qarışdırırıq. Soyuq bulyonla konsistensiyanı açırıq. İsti suyu tökürük və qaynamağa qoyuruq. Duzunu atırıq. Servis edərkən üzərinə doğranmış cəfəri səpirik. Zerdeçal səpərək süfrəyə veririk.
Tarix: 23.01.2015 / 16:27 Müəllif: Aziza Baxılıb: 31 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...