MATERİAL SİYAHISI:
2 kartof
1 yerkökü
1 kasa qatıq
2 xörək qaşığı un
1 soğan
2 diş sarımsaq
Yarım limon
Zeytun yağı
Duz
Su
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Kərə yağı
Təzə soğan
İÇİ:
Soğanı yeməli doğrayırıq. Qazana zeytun yağı tökürük. Soğanı qovururuq .Yerkökü, kartofları rəndələyirik. Əvvəl yerkökü qazana əlavə edirik, soğanla birlikdə qovururuq. Bir az sonra kartofu qoyuruq. Qovurmaya davam edirik. İsti suyunu veririk, qapağını bağlayaraq bişməyə qoyuruq. Ara sıra suyunu nəzarət edib, lazım gələrsə isti su əlavə edirik. Sous üçün, qatqı qarışdırma qabına qoyuruq. Unu və limon suyunu əlavə edirik. Bir az soyuq suyla konsistensiyanı açırıq və çırpma teliylə qarışdırırıq. Bir tərəfdən isti su əlavə edərkən bir tərəfdən də sürətli çırpma teliylə qarışdırırıq.
Şorba qazanına sousu yavaş-yavaş tökərkən bir tərəfdən də qarışdırırıq. Duzunu atırıq. Konsistensiya tünd olsa isti suyla konsistensiyanı açırıq. Xörəyimizi bişməyə qoyuruq. Kərə yağını bir tavada əridirik. Sarımsağı və təzə soğanı doğrayırıq. Kərə yağı çatanda əvvəl sarımsağı qoyub qarışdırırıq, sonra təzə soğanı qoyub qovururuq. Təzə soğan yumşalan dərhal ocaqdan alırıq. Bişən şorbanın üzərinə tökürük və xidmət edirik.
Tarix: 13.04.2015 / 00:27 Müəllif: Nurana Baxılıb: 85 Bölmə: Şorbalar ve Helimler