İÇİ:
Kartofu soyuruq. Qırmızı istiotu təmizləyirik. Kartofu, istiotu və göbələkləri küp küp doğrayırıq. Qazanda kərə yağını əridirik, unu əlavə edib qovururuq.
Tavaya duru yağ tökürük. Göbələyi, kartofu və biberi tavaya alıb qovururuq. Qazanda un qovrulanda soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. İsti su əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdırırıq. Südünü tökürük və qarışdırırıq. Tavada yaxşıca qovrulan tərəvəzləri şorba qazanına köçürürük və duzunu atırıq. Birlikdə 5 dəqiqə daha bişirdikdən sonra altını bağlayırıq. Üstünə doğranmış cəfəri səpərək süfrəyə veririk.
TƏRƏVƏZLİ GÖBƏLƏK ŞORBASI
1 kasa göbələk
1 kartof
1 qırmızı istiot
1 çay s. Süd
3 şorba q. Kərə yağı
3 şorba q. Un
Duz
Su
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Cəfəri
Tarix: 26.01.2015 / 12:07 Müəllif: Aziza Baxılıb: 25 Bölmə: Şorbalar ve Helimler