Kremli Göbələk Şorbası
MATERİAL SİYAHISI:
1 pk. Göbələk
1 pk. Krem
3 şorba q. Un
2 şorba q. Kərə yağı
1 su s. Ət suyu
Duru yağ
Duz
Su
İÇİ:
Göbələkləri doğrayırıq və tavaya duru yağ qoyub göbələkləri qovururuq. Duzunu atırıq və bişiririk. Xörək qazanında kərə yağını əridirik. Unu, qoxusu çıxana qədər qovururuq. Soyuq ət suyu tökərək çırpma teliylə sürətli qarışdırırıq və konsistensiyanı açırıq. İsti su əlavə edərək konsistensiyanı açırıq. Şorbanın suyu qaynayanda içinə kremi da əlavə edirik və qarışdırırıq. Kreminin bir azını üzərinə tökmək üçün ayırırıq. Bir daha qaynayanda göbələyini qoyuruq. Duzunu tənzimləyirik və bişməyə qoyuruq. Servis edərkən üzərinə tökürük.
Tarix: 23.01.2015 / 11:52 Müəllif: Aziza Baxılıb: 27 Bölmə: Şorbalar ve Helimler
loading...