MATERİAL SİYAHISI:
3 pomidor
1 soğan
2 dəfnə yarpağı
2 şorba q. Tomat
2 şorba q. Kərə yağı
3 şorba q. Un
1 su s. Ət suyu
Zeytun yağı
Su
Duz
Dənə istiot
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Holland pendiri
Cəfəri
İÇİ:
Pomidorları iri dilimleyirik. Soğanı, özəyi iri doğrayırıq. Soba xonçasına doğrayan materialları duzuruk. Duz, istiot və zeytun yağı tökürük. Əvvəldən isidilmiş 220 dərəcəlik sobada yarım saat bişiririk. Şorba qazanına zeytun yağı və kərə yağı qoyuruq. Unu əlavə edirik və qovururuq. Unun iyi çıxana qədər qovurmaya davam edirik.
Abqora-sını əlavə edirik və qovurmaya davam edirik. Pomidorların və soğanların qabığını soyuruq, doğrayırıq. Qazana əlavə edirik. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Ət suyunu axıdırıq. Dəfnə yarpağını atırıq. Duzunu, dənə istiot əlavə edirik. Çırpma teliylə qarışdıraraq bişiririk. Konsistensiya ortaya çıxıb qaynayanda altını bağlayırıq. İçindəki dənə istiot və dəfnə yarpaqlarını alırıq. Əl blendırıyla şorba hamar hala gətiririk. Üzərinə rəndə holland pendiri və cəfəri yarpağı qoyaraq xidmət edirik.
Tarix: 23.01.2015 / 12:16 Müəllif: Aziza Baxılıb: 55 Bölmə: Şorbalar ve Helimler