MATERİAL SİYAHISI:
1 dəstə ispanaq
1 kasa misir
1 qırmızı istiot
1 soğan
2 diş sarımsaq
Duru yağ
Ət suyu
Duz
Su
TƏRBİYƏSİ ÜÇÜN:
1 kasa qatıq
2 şorba q. Un
Yarım limon
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Kərə yağı
İÇİ:
Soğanı və sarımsaqları yeməli doğrayırıq. Qazana duru yağ tökürük. Soğanı və sarımsağı qovururuq. Qırmızı istiotu küp doğrayıb əlavə edirik.Ispanağıda da nazik doğrayırıq. İstiotu bir az qovurduqdan sonra ıspanağı əlavə edirik. Qarğıdalını atırıq və qarışdırırıq. Bir az istiləşəndən sonra isti su veririk. Duzunu atırıq və qapağını örtərək bişməyə qoyuruq.
Tərbiyəsi üçün, qatıqı qarışdırma qabına alırıq və çalırıq. Unu əlavə edirik. Limon suyunu sıxırıq və çalırıq. Soyuq ət suyunu da töküb qarışdırırıq. Tərəvəzlər bişəndə şorbanın isti şirəsindən tərbiyəyə əlavə edib qarışdırırıq. Tərbiyə qarışığını da şorbaya əlavə edərkən sürətli qarışdırırıq və bişməyə qoyuruq. Servis edərkən üzərinə əridilmiş kərə yağı tökürük.
Tarix: 24.01.2015 / 10:56 Müəllif: Aziza Baxılıb: 66 Bölmə: Şorbalar ve Helimler