MATERİAL SİYAHISI:
250 q. Quzu əti
1 kasa qatıq
Yarım limon
3 şorba q. Un
Duz
Ət suyu
ÜZƏRİ ÜÇÜN:
Kərə yağı
Toz qırmızı istiot
İÇİ:
Bütün quzu ətini qaynadırıq. Suyunu şorbaya qoymaq ucun ayırırıq. Əti xırda kub şəklində doğrayırıq. Qazana ət suyunu axıdırıq. Əti əlavə edirik və qaynamağa qoyuruq. Qatiqı, unu qarışdırma qabına alırıq. Limon suyunu sıxırıq və çırpma teliylə qarışdırırıq. Soyuq suyla konsistensiyanı açırıq. Bir az da şorbanın şirəsindən qoyuruq və qarışdırırıq.
Tərbiyəni yavaş-yavaş şorba qazanına tökürük və bir tərəfdən də qarışdırırıq. Duzunu atırıq və qaynayanda altını bağlayırıq. Kərə yağını tavada əridirik. Toz qırmızı bibəri qoyuruq. Qarışdırırıq və şorbanın üzərinə tökərək servis edirik.
Tarix: 23.01.2015 / 11:30 Müəllif: Aziza Baxılıb: 48 Bölmə: Şorbalar ve Helimler